Allen opgelet!

Advies van de plakker

Na de pleisterwerken, zolang alle gips niet droog is, moeten ramen & deuren zoveel mogelijk openstaan.               

Eventueel verwarming, ventilator of ontvochtiger voorzien. Deze tips moeten in 8 genomen worden door ieder die zich op de werf bevindt.

Een afdoende vochtafvoering vermijdt roestvorming op gipsprofielen & pleisterdragers. Voorkomt ook beschadiging van de pleisterlaag & allerhande schimmels. Voldoende verluchting draagt bij tot de goede hechting van gipsdelen of stucplaten.

Men spreekt van “droge pleister” bij een restvochtgehalte van max. 1%. Vooraleer met verven, behangen of betegelen te beginnen dient men eerst het plakwerk te voorzien van een diepgrond of een grondverf.

De werfplaats moet altijd vrij van wind & waterinsijpeling zijn. De werfplaats dient aan alle gereglementeerde veiligheidsvoorschriften te voldoen. De temperatuur van de werfplaats moet hoger zijn dan 5°C.

Elektriciteitskabels, waterleidingen, verwarmingsleidingen, nutsvoorzieningen dienen vast in de muur te zitten met mortel & vrij van stroom!!

Ook een voldoende verankering aan de vloerplaat komt voor allen ten goede.

Muren dienen voldoende droog, stofvrij & zuiver zijn van hout, metaal (nagels, vijzen, …), zouten.

Restafval van gips mag nooit onder een oprit of terras gestort worden, daar deze geen stabiliteit biedt en een  zwelgeigenschap heeft.